Persoonlijke oriëntatie
Om te bepalen of u gebruik wilt maken van de regeling, is een vertaling naar uw eigen situatie nodig. Denk hierbij aan het volgende:

  • Past de verplichte plaatsing van minimaal 5 kW-piek aan zonnepanelen bij mijn eigen verbruik? Dit zijn 20 panelen van 250 Wattpiek.
  • Heb ik voldoende geschikt dakoppervlak (bij voorkeur aan de zuidzijde) rekening houdend met obstakels en schaduw?
  • Wat is het financieel rendement op de investering in de panelen?
  • Wat zijn de risico’s van asbest voor mij en mijn omgeving

Fiscale voordelen
Kijk hier voor meer informatie over fiscale regelingen (voor agrariers).
Kijk hier voor meer informatie over btw-teruggave bij zonnepanelen (voor agrariers in de landbouwregeling en particulieren)

Provinciale voorwaarden
Voor de regeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’, kunnen per provincie specifieke voorwaarden gelden.Kijk hier voor de toevoegingen voor uw provincie.

Asbestinventarisatie
Laat een asbestinventarisatie (conform SC540) opstellen door een gecertificeerd inventarisatiebedrijf. Een overzicht van gecertificeerde bedrijven: www.ascert.nl 

Opvragen van offertes
Vraag voor de verwijdering van asbest offertes op bij gecertificeerde bedrijven (SC530) en vraag offertes op voor plaatsing van zonnepanelen. Zorg dat de offertes voor zonnepanelen turn-key zijn opgesteld (inclusief montage, overige kosten en garantievoorwaarden) Zo kunt u de offertes beter vergelijken.